10 - Päiväkirjan totuus

 

 

 


1

Jason avasi kylmäverisesti ulko-oven. Jessica yritti sulkea oven ,mutta oli jo liian myöhäistä. Paha oli päässyt vallalleen. "Terve siskontytär." ,sanoi Jason rauhallisesti.  "TTerve Ssetä oonpas ssinulla hieno asuste!" ,änkytti Jessica perääntyen.

 
2

Jason otti nopeasti veitsen taskustaan ja tarrautui Jessicaan kiinni. "Nyt olet ihan hiljaa tai minä tapan sinut" ,varoitteli Jason.  "Hullu päästä irti. Tulkaa joku auttamaan!" ,kiljui Jessica hädissään. Jason suuttui tästä ja alkoi viillellä Jessican naamaa veitsellä. Sen jälkeen hän alkoi pahoinpitelemään heikkoa Jessicaa.


3

Hereillä olleet Jesse ja Joonatan olivat kuulleet kirkuntaa ja huutoa alakerrasta.  "Jostain kuului vähän aikaa sitten kirkuntaa." ,pelästynyt Joonatan tärisi. "Se tuli mielestäni alakerrasta ,mutta nyt on ainakin hiljaista." ,sanoi Jesse.


4

Myös Kari oli herännyt jatkuvaan huutoon ja oli rientänyt alakertaan.  "Mitä täällä oikein tapahtuu?" ,ihmetteli uninen Kari.  "Luulen ,että ne huudot tulivat alakerrasta." ,tuumaisi Jesse. "Jessica sanoi suutuksissaan menevänsä ulos nukkumaan ,luulin ettei hän ole tosissaan. Hän varmaan huusi ,koska haluaa takaisin sisälle." ,mietti Joonatan. "Jos olet oikeassa mitä epäilen ,niin se on todella lapsellista Jessicalta." ,sanoi Jesse.


5

Ala-kerrassa Fiona ja Rami olivat lopettaneet yölliset puuhansa kuultuaan kirkunnat ja avunhuudot.  "Se kuului ihan täältä läheltä!" ,sanoi säikähtänyt Fiona Ramille. "Otetaan asiasta selvää." ,päätti Rami.


6

Kun he avasivat makuuhuoneensa oven : he huomasivat Jessican istuvan oudossa asennossa. "Jessicaa!" ,huusi Rami.  Mitä lähemmäksi he Jessicaa kävelivät sitä kauhuissaan he olivat.


7
"Miksi se on tuossa asennossa?" ,inmetteli Fiona peloissaan. "En todellakaan tiedä. Ota siitä ensin selvää. Minä en tähän pysty." ,sanoi Rami.
8

Kuului kirkuntaa kun Fiona huomasi Jessican kasvot.  "Rami soita ambulanssi!" ,huusi järkyttynyt Fiona.

9

 Fiona nosti heikon Jessican ylös ja hän rutisti kovaa tytärtään. Joonatan , Jesse ja Kari olivat myös saapuneet alakertaan ja katsoivat vakavana Jessicaa.  


10

"Mitä sinulle on tapahtunut? Kuka tämän teki sinulle." ,järkyttynyt Fiona kysyi. "Jason! Jason halusi murhata minut ,muttei onnistunut."  Fiona oli hämmillään. "Olet nyt shokissa. Et pysty varmaan kunnolla käsittelemään asiaa." ,sanoi Fiona.  "Se on totta!" ,intti Jessica.


11

Jessica oli viety ambulanssilla sairaalaan.  Rami ja Fiona olivat lähteneet mukaan.  Saija oli tullut alakertaan vasta ambulanssin lähdettyä. Kari ja Saija olivat huolissaan lapsenlapsestaan ,eivätkä he saanneet nukuttua.


12

He odottivat heidän paluuta sairaalasta. Kari ja Saija olivat jutelleet jo aamuyöhön asti. "En ymmärrä ,että mitä Jessicalle tapahtui. Kävikö joku häneen käsiksi va tapahtuiko hänelle jokin onnettomuus?" ,ihmetteli Saija. "Ennen ambulanssin tuloa Fiona epäili ,että joku oli käynyt häneen käsiksi. Jessica sanoo ,että se oli Jason ,mutta hän on jo kuollut." ,sanoi Kari.

 


13

"Tyttöparka. Oli varmaan niin järkyttynt ,ettei pystynyt puhumaan mitään järkevää." ,sanoi Saija surullisena. Sitten Fiona avasi ulko-oven ja perässä tulivat Jessica ja Rami.


15

"Voitko hyvin?!" ,kysyivät Kari ja Saija yhteenääneen. "Fyysisesti voin nyt jo paremmin." ,sanoi Jessica. "Sairaalassa häntä hoidettiin tosi hyvin ja hän pääsi jo lähtemään sieltä heti. Sitten poliisi kävi sairaalassa viellä kysymässä Jessicalta ,että kuka hänet pahoinpiteli. Jessica intti Jasonia ,mihin poliisi ei todellakaan usko. Sillä Jason on kuollut." ,puhui Fiona.

 
16

 "Mä en kestä teitä! Te ette edes usko tämän jälkeenkään ,että Jason on elossa.!" ,huusi Jessica itku kurkussa. "Kultapieni me haluaisimme kaikki auttaa sinua ,muttet kerro pahoinpitelijästäsi mitään." ,sanoi Fiona.  "Anna jo olla! ,huusi vihainen Jessica.


17

 Sitten Jessica alkoi juoksemaan omaan huoneensa. "Jos me emme muuta täältä ,niin Jason tappaa meidät kaikki yksitellen! Tänään hän melkein tappoi meistä ensimmäisen ,mutta te ette sitten millään tajua!"  ,huusi vihainen Jessica. "Lääkäri suositteli ,ettet saa juosta tai rehkiä liikaa!" ,huudahti Rami Jessican perään.



18

Aamu valkeni. Jesse oli kaikesta huolimatta nukkunut yönsä hyvin ja tarkkaili naapuritalon huonetta , jossa oli Essin huone.

19

 Sabrina oli koko yön hoitanut Alexin kanssa itkevää lastaan. Vihdoin Silja väsyi ja Sabrina peitteli hänet.


20

Väsynyt Sabrina käveli keittiöön , jossa Alex teki aamupalaa.  "Oot ihana poikaystävä! Autoit Siljan hoitamisessa yöllä ja teet vielä aamupalankin muille." ,ihaili Sabrina. "Ei tämä nyt niin suuri asia ole. Olen myös miehesi ja työt kuuluvat myös minulle." ,sanoi Alex.


21

Essikin saapui Sabrinan perässä keittiöön.  "Toivottaasti säkin pikkusisko löydät tälläisen  , joka tekee muillekkin kuin itselleen aamupalaa." ,sanoi Sabrina. "No onpas murojen valmistelu niin vaikeata. Itse saan ne tehtyä parissa sekassa. Miehet on ihan muuhun käyttöön." ,sanoi Essi. "No kummiskin se tekee aamupalaa näinkin rankan yön jälkeen." ,väitti Sabrina.


22
"Lähden sitten tästä töihin. " ,sanoi Alex. "Hei sitten kulta. Hyvää työpäivää." ,toivotteli Sabrina.


23
Jessica on päättänyt lähteä kouluun kuitenkin vasten vanhempiensa ja lääkärin määräystä. "Kaaduiksä vai mitä sulle tapahtui eilen?" ,kysyi Joonatan. "En nyt jaksa sulle kertoo. Et usko kuitenkaan." ,ärähti Jessica.

24
Sabrina ja Essi jatkoivat aamupalan syömistä ,kunnes ovikellon pirinä keskeytti heidät. "Kukas siellä mahtaa olla?" ,ihmetteli Essi. "No mene ja katso." ,sanoi Sabrina.

25
Essi oli pyörtyä nähdessään Jessen.  "Voi pojat. Tää ei voi olla totta." ,ihmetteli Essi iloisena.

26
"Moi. Saisinko saattaa sut koululle?" ,kysyi Jesse. "Toki!" ,vastasi iloinen Essi.  Sabrina oli kuullut keittiöstä keskustelua ja oli päättänyt tulla härnäämän pikkusiskoaan. "Onpas komea poikaystävä sinulla."


27

"Sori mun sisko. Se on vähän kummallinen." ,pahoitteli Essi kävellessän Jessen kanssa kouluun.  "Ihan kivalta se vaikutti. Muutes ootko lukios vai yläasteella?" ,kysyi Jesse.  "Yläasteella. Oon ysillä." ,sanoi Essi. "Mä taas lukion ekalla" ,vastasi Jesse.


28
Tunnin kuluttua Silja oli taas herännyt. "Milloin sinä oikein nukut kahta tuntia pidempään?" ,kummasteli Sabrina.

29
Sabrina syötti Siljan ja sitten he leikkivät tovin. "Mama lukea satu!" ,komensi Silja kokoajan.  Jarkko ja Sari olivat töissä , joten Sabrina joutui yksin hoitamaan hankalaa taaperoaan.

30
"Mistä minä sen lasten satukirjan sinulle löydän."  ,ihmetteli Sabrina.  Sitten hän huomasi kirjan , joka oli kaikista näkyvällä paikalla kirjahyllyssä.

31
Hän huomasi ,että kirja oli Sarin päiväkirja.  Hän laittoi Siljan leikkimään muaalle ja päätti rauhassa lukea Sarin päiväkirjaa. "JääKuningattaren päiväkirja. Tämähän on kiinnostavaa." ,mietti utelias Sabrina.

32

Sitten hän alkoi lukemaan päiväkirjaa ,jonka päivämäärä oli 8.8.1998. "Elikkä kaksi vuotta sitten." ,päätteli Sabrina,

35

Olimme menossa Jarkon kanssa tanssiaisiin.  Jarkon lompakko oli hävinnyt ja minä en omalla rahalla haluaisi maksaa mitään. Päätin mennä sitten etsimään Jarkolle tärkeästä kirjahyllystä sitä lompakkoa. Lompakkoa etsiessäni löysin vahingossa Sabrinan äidin kirjeen ,joka oli tarkoitettu Jarkolle. Sen kirjeen luettua sain tietää ,ettei Jarkko olekkaan Sabrinan isä.

34
Kirjeessä Sabrinan äiti Sadine oli kertonut Jarkolle pettäneensä häntä ja sen seurauksena oli syntynyt Sabrina. Tämän luettuaan Sabrina oli purskahtanut itkuun. Hän kuitenkin jatkoi kivuliaasti lukemista.

33

 Menin heti riitelemään Jarkon kanssa. Hän oli salannut näin ison asian kaikilta ja tämä liittyi minuunkin ,sillä olen hänen vaimonsa.  Kun tivasin ,että miksi Sabrina asuu edes meillä , jos hän ei ole Jarkon biologinen lapsi. Jarkko sanoi häätäneensä Sadinen pois kotoansa Sabrina mukanaan ,kun oli tiennyt ettei Sabrina ollut hänen biologisensa lapsensa. Sadine oli päättänyt nauttia alkoholia suruunsa ja sitten tapahtuikin se auto-oneettomuus. Sabrina selvisi naarmuitta ,mutta Sadine oli kuolemaisillaan. Jarkko lupasi kuolemaisillaan olevalle Sadinelle ,että huolehtisi Sabrinasta. 
Loukkaanuin ,ettei minulle oltu kerrottu koko asiasta ja tanssiaisemme jäi väliin.  Nyt onneksi voin joskus tulevaisuudessa kiristää Jarkkoa tällä asialla.


36

  "Minulta on salattu kaikki! " ,järkyttynyt Sabrina itki. Sabrinan koko elämä oli tällä hetkellä pilalla.